طرز تهیه آش رشته برای سفره افطار رمضان ۹۶

طرز تهیه آش رشـته خوشمزه و نکات مهم در پخت آش رشته را در ادامه مطلب مشاهده نمایید

آش رشته


آش رشـته از معروف‌ترین آشهای ایرانی است. این آش را غالباً با کشک و گاهی با سرکه و حتی ترشی می‌خورند. بسته به عادت‌های خانوادگی از آش رشـته به عنوان پیش غذا یا غذای اصلی استفاده می‌شود. با ما همراه باشید تا طرز تهیه آش رشـته خوشمزه و لذیذ را به شما آموزش دهیم.

 

مواد لازم آش رشته:

 

لوبیا چیتی ۱ لیوان
نخود ۱ لیوان
عدس ۱ لیوان
لوبیا سفید ۱ لیوان
آرد گندم ۱ قاشق غذاخوری
رشته آش ۶۰۰ گرم
پیاز داغ ۱ لیوان
سیر داغ ۱/۲ لیوان
نعنا داغ به مقدار لازم برای تزیین
کشک ۱ کیلو گرم
سبزی آش (تره،جعفری،گشنیز،شوید،اسفناج) ۲ کیلو گرم

 

طرز تهیه آش رشته :

حبوبات را براي کاهش نفخ ناشی از آن یک روز قبل خیس کنید و ۲ تا ۳ بار آب آن ها را عوض کنید و دور بریزید.

پیازها را سرخ کنید و سیر داغ را هم آماده کنید. پیاز داغ ها را با زردچوبه کمی تفت دهید.

نخود، لوبیا و سیر داغ و پیاز داغ را درون قابلمه بریزید و تا با هم پخته شوند. سپس عدس و سبزی خرد شده را هم به بقیه مواد آش رشـته اضافه کنید.

یک تا دو قاشق آرد را در کمی آب سرد حل کنید و به مواد درون قابلمه اضافه کنید. سبزی که پخته شد رشـته آش را اضافه کنید و هم بزنید تا رشته ها به یکدیگر نچسبند. زمانی که از پختن رشـته ها اطمینان پیدا کردید کشک را اضافه کنید. بعد از ۵ دقیقه گاز را خاموش کنید. و اجازه دهید که آش رشـته کمی جا بیافتد.

 

 

نکات مهم در پخت آش رشته:

 

۱ـ قابلمه باید گنجایش مواد را داشته و کمی بزرگتر از حجم آش رشـته باشد تا رشته‌ها به هم نچسبد و خمیر نشود.

۲ـ سبزی آش رشـته باید بدون ساقه بوده و درشت خرد شود تا آش رشـته زیباتر به نظر آید.

۳ـ پیاز داغ داخل آش رشـته نباید کم باشد تا آش بهتر جا بیفتد.

۵ـ رشته آش حتماً باید از نوع مرغوب تهیه شود.

۶ـ نمک آش رشـته را بعد از اضافه کردن رشته و کشک می‌ توان تست کرد تا آش شور نشود.

۷ـ روغن داخل آش رشـته باید به اندازه کافی باشد چون به جا افتادن آش کمک می‌ کند.

۸ـ کشک را در آش رشـته نباید جوشاند چون تفاوت حرارت کشک و آش رشـته باعث می‌ شود کشک ببرد. می‌توان آش را بدون کشک (برای کسانی که کشک نمی‌خورند) سرو کرد که در این صورت هم تفاوت رنگ سبزی، رشته و کشک بهتر نمایان می‌شود و هم آش رشته خوش‌ رنگ‌تر و زیباتر می‌شود.

۸ـ کشک حتماً باید ۲۰ دقیقه بجوشد (از نظر سلامتی و بهداشت غذا).

۱۰ـ حرارت کشک و آش رشـته موقع مخلوط کردن با هم تقریباً یکی باشد تا کشک نبرد.

۱۱ـ برای درست کردن نعنا داغ ۲ قاشق روغن را داغ کرده نعنا خشک بریزید و فوراً خاموش کنید تا نعنا نسوزد.

۱۲- زمان جا افتادن آش رشـته زمانی است که لعابی رقیق روی آش را بگیرد، آش رشته رو به ته گرفتن باشد و رشته، بوی خامی ندهد. در این زمان باید حرارت زیر آش رشـته را خاموش کرد. البته زمان جا افتادن آش رشـته بستگی به نوع رشته نیز دارد.

برچسب ها :

آموزش پخت آش رشته افطار طرز تهیه آش رشته طرز تهیه آش رشته مجلسی طرز تهیه آش رشته نذری نحوه تزیین آش رشته مجلسی